Flmr´s Topp/Flopp 2013!

Japp. Här kommer då en sedvanlig liten rapport om känslan över mitt filmår 2013.
En liten sammanställning utan större inbördes ordning över filmer som gjorde min tillvaro både SKÖN och IRRITERAD under året som gått.

Som vanligt handlar det om filmer jag SETT under året, inte vilket år de släpptes eller producerades.
Det finns ju så oerhört mycket film, och så oerhört lite tid känns det som. Antagligen kommer man att kika på 2013-filmer ett bra tag framöver.
Naturligtvis kommer Du kanske inte att hålla med om en del alster här nedan..men återigen är det ju det som är tjusningen med att se på film. Den påverkar oss på olika sätt!
Och tur är väl det!

Fina Listan 2013:

Gravity (2013) – Andlös (…eller andnöd!). Dramatisk. Fantastisk visuell grannlåt för en astronautnörd som yours truly. Say no more!

Cloud Atlas (2012) – Vad i hundan var detta!? Vetefan men flabbergasting var det iaf! En upplevelse beyond belief!

Les Misérables (2012) – Storslagen. Dramatisk. Och Russel Crowe sjunger!

Prisoners (2013) – Obehagligt bra. Hugh Jackman är så arg! Och förtvivlad.

The Heat (2013) – Asroligt polistjafs med bästa brudarna Sandra B och Melissa Mc!

Pacific Rim (2013) – Och vem påstod att det inte skulle vara hur kul som helst med stora Big Ass Monsters vs stora Big Ass Robots!??! Jag flinar än.

This is the End (2013) – Och här gråtskrattar jag bara jag tänker på knäppskallarna Franco, Hill, Rogen…och Backstreet Boys! Fy fan vad roligt!

Rush (2013) – Pålitlige Ron Howard kan ha gjort en av sina bästa filmer! Och uppväxt under 70-talet kommer jag ihåg de här gossarna från tv och tidningar!

The Conjuring (2013) – Välkommen tillbaka Klassisk Rysare! Jäklars vad obehagligt!

End of Watch (2012) – Precis när man tröttnat på filmer om polisers vardag..kom den här!

Life of Pi (2012) – Färgerna! FÄRGERNA! Och Ang Lee visade att han fortfarande har det!

En oväntad vänskap (2011) – Ingen ny story att berätta, men herregud vilken feelgood!

Zero Dark Thirty (2012) – Att nåt som man redan visste slutet på kunde vara så spännande! Heders till Kathryn Bigelow och manuset!

Silver Linings Playbook (2012) – Psykisk ohälsa har sällan varit så underhållande och romantisk. Till och med Robban De Niro var ju bra här!

Django Unchained (2012) – Det nya Tarantino-myset var precis så galet och blodigt underhållande som man väntat sig. Och bäst av alla knasbollar i rullen var (som vanligt) Christoph Waltz!

Nathalie (2011) – Fransk vemodig och romantisk dramakomedi är man inte bortskämd med! Plus en fransos som ser ut som Michael Nyqvist!

____

Fula Listan 2013:

After Earth (2013) – Men vad fan pysslar Will Smih med!?!? Allvarligt!!? Och jag som hoppades så på M. Night S. Skit och pannkaka.

Passion (2012) – Noomi Rapace. Igen. I usel rulle. Igen. Dags för regi-DePalma att lägga ner?

The Host (2013) – Nog för att  jag är fel målgrupp men…räcker det inte med de här tonårsfjanterierna som ska vävas in i dramatiska historier nu!?

Texas Chainsaw (2013) – Hur fan tänkte dom? Det var till och med så dåligt att man inte ens orkade skratta.

Hamilton 2 (2012) – Hajpen gick över efter första rullen och Persbrant´s äventyr störtdök både i manus och budget. Taffligt.

Jahapp.
Så är det.
Det var väl det som kunde skrivas om 2013. Typ. Det som stack ut lite mer. För mellan de här pärlorna och stolpskotten fanns förstås den stora zonen med alla mellanmjölksfilmer, alla trivsamma för-stunden-rullar..och de där som var bra utan att göra något större väsen av sig. Precis som det ska vara under ett filmår!
Håll gärna med eller säg emot i kommentar här nedan!

Nu drar vi på vidare in i 2014!
Vad har detta år att erbjuda i upplevelser?!

Känn peppen!

0 kommentarer

    1. Den var ju hopplöst dålig! Man missade liksom på ALLA punkter. Finns inget som helst existensberättigande för den här rullen vill jag hävda…

  1. Roliga listor! Har många favoriter på fin-listan. Django, Silver Linings (även om den inte kom med på min), ZD30, En oväntad vänskap, Life of Pi, Rush, End of Watch – samtliga finfina upplevelser.

    Gravity och This is the End är de enda övriga jag har sett av finfilmerna som jag inte var lika imponerad över, men de var åtminstone trevliga tidsfördriv. Gravity är ju dessutom snygg som få. Det är alltid kul.

    På fullistan har jag inte sett någon och om jag känner mig själv så lär det förbli så. 🙂

Lämna en kommentar