ALIM

A Life in Movies. moviehistory
Ett liv i filmtitlar. Kan man utläsa något av det? Kan man få en uppfattning om vem personen egentligen är? Kanske. Kanske inte.

Likt många andra filmbloggare har jag nu äntligen fått tummen ur och upprättat min egen ALIM-lista.
Den tar således sin början mitt i 60-talet och sträcker sig till och med nådens år 2013.
Med andra ord får man förhoppningsvis anledning att återkomma hit och fylla på listan vad det lider.
Är då titlarna här nedan riktigt signifikativt med vad jag tyckte de utpekade åren? Både och. Vissa titlar finns där för att de kanske betydde något speciellt i livet just då, vissa för att de helt enkelt VAR bäst just detta år. Dock ska man inte ta det som ristat i sten att de nedan hedrade filmtitlarna är outstanding för sina år. Eller…vissa ändå kanske. Annars ska man ha det mycket klart för sig att som filmlover är det OERHÖRT svårt att strimla ned sig till endast en titel för ett speciellt år. Således kan man alltså läsa de underliggande bubblarna som också oerhört starka kandidater till att hedras.
Se denna ALIM mer som en sorts liten kompass för vilka läger inom filmträsket jag har låtit mig underhållas av, och stannat till vid, i min upplevelseresa.

På annan plats i den här filmbloggen kommer mer detaljerade årsbästa-listor att publiceras med jämna mellanrum. Besök där rekommenderas varmt allteftersom DE listorna växer.
Jag har delat upp min ALIM i fyra delar, vilka alla täcker in olika årtionden.
Kommentera gärna!

***

 

 

 

Lämna en kommentar