Om Flmr

stilig snubbe från förr! steffos wannabe..?

Flmr?!?
Steffo?!?
Japp, filmnörd, sportnörd, pappa, obotlig romantiker som uppskattar en god pilsner, när vardagen flyter smutt, oväntade slut på filmer och låga bensinpriser.

Bio, DVD, Bluray eller TV?
Det går bra med allt!

Är Steffo en filmnörd?
Det kan man nog inte utesluta. I yngre dar blev det film nästan varje dag, och gärna biobesök varje helg! Ack den ungdomen…

Allätare vad gäller genrer?
Jodå, det får nog tyckas. FAST jag har ju en aversion mot svenska filmer, och Helena Bergström/Colin Nutley i synnerhet. Beck-smörjan finner absolut ingen nåd heller…usch..
(men jag har börjat bättra mig lite på äldre dar vad gäller andra svenska alster…)

Varför en Filmblogg?
Alltid kul att tycka om film, och att skriva om det härliga mediet. När den lika filmtokiga lillebrodern sammanstrålar med undertecknad då och då avhandlas ALLTID film, ibland till den närmaste omgivningens suckande förtret.

Det här med second opinions då?
Underbart! det är ju det som är tjusningen med film. Det som jag gillar kanske du avskyr, och tvärtom. Åsikter behövs och mottages förnöjsamt.

Favoritfilm?
Galet svårt, men Blade Runner innehar troligen den ställningen för närvarande (och har haft länge ju med tanke på när den kom…). Fast jag undrar om inte Nyckeln till Frihet ligger där och utmanar…

Det känns ibland som om Flmr sällan sätter ut toppbetygen…?
Kan så tyckas, men att uppnå det högsta i Flmrs skala SKA väl också vara lite svårare. Då måste det till något extra. Att få betyget BRA FILM är ju rätt ok det också. Kanske blir man också mer krävande med åren, i takt med att man ser så mycket av varierande kvalité…och vaddå…en tvåa i betyg är ju ändå godkänt! För tusan!

Vad är det här med medlemskap i Filmspanarna för nåt!?
Jorå serru, det är litet bloggsällskap som brukar träffas regelbundet och se, prata och andas film. Dessvärre är jag just nu distansmedlem (att bara vara medlem där känns dock ytterst hedrande!) pga att det sällan ligger rätt i kalendern att ta sig till träffarna uti vår huvudstad. Men någon gång så…!

Maila Flmr?
Självklart!  flmr01@gmail.com

 

0 kommentarer

  1. Hehe, jag trodde också Flmr stod för Filmer. Men Flimmer är ju bra det också 🙂 Jag skulle gärna vilja länka till din blogg om min och min polares blogg Just Fiction kan få vara med bland din samling ”Andra med samma böjelser”

    1. Tjenare Tobias! Det finurliga med namnet är ju att man liksom kan läsa det lite hur man vill… 🙂
      Naturligtvis länkar jag till er blogg!

    1. Lysande! Den antar jag!

      Liksom den hos Fiffi!

      (nu gäller det bara att komma fram till något bra…)

  2. Joel: Tack! Nä, inte direkt mer än att jag sett alla de gamla godingarna ett par gånger och tycker att Burtons version tog bort lite av den sköna stilen…

    Ang headern så kommer den att förändras lite då och då…bara för att det är kul att skifta lite..

    1. Trevligt med positiv respons!
      Ja du, Flmr är väl helt enkelt en sorts sammandragning av tex flimmer….sådant som kan uppstå i rutan efter att man somnat i soffan alldeles för sent… 😉

Lämna en kommentar